3 rechizite școlare care nu trebuie să lipsească  din ghiozdanul școlarului

Rechizite școlare – Începutul de toamnă vine nu doar cu amintiri frumoase din vacanța de vară, care tocmai s-a încheiat, ci și cu pregătirea pentru noul an școlar. Iar această pregătire înseamnă sesiuni de shopping obositoare pentru părinți, care trebuie să se asigure că cel mic are toate rechizitele necesare și instrumentele de scris cele mai bune pentru activitățile școlare și extrașcolare. În articolul de mai jos veți afla care sunt cele mai importante rechizite școlare pentru o primă zi de școală reușită.  Iată care este lista de rechizite esențiale pentru activitățile de la clasă:

Instrumente de scris: creioane mecanice și stiloul sunt esențiale pentru a lua notițe în clasă și pentru a scrie frumos la ora de dictare. De asemenea, în penarul copilului trebuie să existe și gumă de șters, roller cu rescriere, markere și rezerve de cerneală deoarece sunt folosite foarte des.

Ghiozdan bine compartimentat: ghiozdanul trebuie să fie de foarte bună calitate pentru a putea rezista cât mai mult timp, având în vedere numărul mare de cărți și caiete pe care le are un școlar.De asemenea,trebuie să existe și un compartiment pentru tabletă având în vedere că foarte multe activități și teme se fac online. Așadar, vă sfătuim să aveți în vedere acest aspect.  

Materiale desen: pentru ora de desen sau alte activități creative, nu trebuie să lipsească din ghiozdanul școlarului materiale pentru astfel de proiecte creative. În acest sens, aveți grojă să cumpărați riglă, lipici, foarfeci, acuarele, creioane colorate, markere, dar și hârtie de diferite culori.

După cum puteți vedea, este foarte important ca rechizitele să fie de foarte bună calitate, pentru a rezista cât mai mult timp și pentru a-l ajuta pe școlar în multele proiecte pe care le are de făcut. Așadar, ele pot influența în mod semnificativ eficiența procesului de învățare. De exemplu, alegerea corectă a unui rucsac va preveni probleme de sănătate, cum ar fi durerile de spate sau de umeri, datorate greutății excesive a materialelor școlare. 

Așadar, planificarea cumpărăturilor la început de an școlar este un pas important în asigurarea rechizitelor școlare și a intrumentelor de scris necesare. În acest sens, te sfătuim ca înainte de a merge la cumpărături să întocmești o listă de rechizite necesare, pe care o poți obține chiar de la școala copilului. Acest lucru te va ajuta să eviți cheltuielile suplimentare și să te asiguri că nu vei uita nimic important. De asemenea, poți consulta lista de rechizite recomandată de profesori și învățători pentru a putea pregăti din timp ghiozdanul celui mic.

Dacă vorbim de raport calitate-preț, te sfătuim să pui preț întotdeauna pe calitate deoarece, poate ca în primă fază vei fi bucuros ca părinte că ai „prins” niște promoții bune, dar s-ar putea ca după o vreme să nu mai ai aceeași părere când vei observa că ghiozdanul celui mic s-a rupt deja după prima săptămână de utilizare sau copilul vine acasă în fiecare zi cu mânuțele murdare de cerneală deoarece stiloul lui cel nou pierde „ combustibil”. De aceea, este bine să cauți un raport calitate-preț bun și să alegi în cunoștință de cauză, adică după ce ai verificat mai multe opțiuni de rechizite și instrumente de scris înainte de a lua decizia finală.

În concluzie, pregătirea ghiozdanului de școală al copilului poate dura mai mult decât crezi, deoarece, dacă nu ai o listă de cumpărături, s-ar putea să te simți ușor copleșit din postura ta de parinte care dorește ca cel mic să fie pe deplin mulțumit. Mai mult decât atât, alegerea corectă a instrumentelor  de scris și a tuturor acestor rechizite școlare – pentru bunul mers al procesului de învățare – trebuie să se facă din timp și împreună cu cel mic…pentru „mici sugestii”. Astfel, micul școlar va fi fericit și pregătit pentru un nou an școl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *