Joc de societate Anti-Monopoly – cum se joacă și o scurtă istorie a sa

Joc de societate Anti-MonopolyCe spui de o seară în familie în care distracția să fie la loc de cinste, iar bucuria petrecerii timpului alături de cei dragi să fie de neegalat?  Avem soluția perfectă pentru tine: jocul de societate Anti-Monopoly. Acesta este unul dintre cele mai complexe jocuri, din acest motiv nu vă veți plictisi să-l jucați, iar cei mici vor fi de-a dreptul încântați. Mai mult decât atât, este un joc de strategie care pune mintea la treabă, fiind o alegere inspirată pentru o după-amiază ploioasă când de regulă ne plictisim de atâta stat în casă. Dacă nu ați mai jucat până acum acest joc de societate Anti-Monopoly, în acest articol am pregătit o serie de informații atât despre istoria lui, cât și despre regulile de joc, astfel încât să petreceți două ore de distracție maximă.

Iată un ghid care vă va ajuta să înțelegeți mai bine cum se joacă Anti-Monopoly – citiți cu atenție regulile de joc, care sunt diferite de cele ale unui Monopoly clasic – cu siguranță ați jucat Monopoly în varianta clasică. Iată cum se joacă:

  • Mai întâi de toate, în Anti-Monopoly este nevoie să fii foarte rapid astfel încât să cumperi cât mai multe proprietăți pentru a combate rivalii.
  • În al doilea rând, trebuie să acorzi o atenție deosebită felului în care îți calculezi banii, deoarece există riscul de a rămâne fără ei. Această variantă de Monopoly este mai provocatoare decât cea clasică.  
  • În al treilea rând, această variantă reinterpretată a jocului clasic de Monopoly necesită o organizare mai bună deoarece competiția este acerbă.

Există două tipuri de jucători: cei care se cheamă monopoliști – care pot să-și dubleze câștigurile, și competitorii – aceștia pot strânge multe proprietăți și bunuri pe care mai apoi pot să le vândă cu prețuri ridicate-  deci vor avea un profit mai mare.  

Jocul Anti-Monopoly include 2 seturi de reguli, deoarece există două tipuri de jucători: monopoliști și competitori.

Istorie Anti-Monopoly

Monopoly clasic a fost creat de Elizabeth Magie, în urmă cu un secol. Acest joc a fost un adevărat succes, iar acest lucru s-a văzut în topurile celor mai jucate board game-uri din lume. Numele său inițial a fost Landlord’s Game, iar scopul acestuia era același cu cel al Monopoly clasic, și anume  de a cumpăra  cât mai multe proprietăți.

Creatorul acestei variante de Monopoly –  Anti-Monopoly –  a fostRalph Anspach, un profesor universitar  din San Francisco. La început,  numele jocului era Bust and Trust, în traducere „Prinde și ai Încredere”, ca după  1973 să-și schimbe denumirea în Anti-Monopoly.

Prin acest joc, creatorul său, Ralph Anspach a dorit să evidențieze că Monopoly Clasic trebuie cu mult îmbunătățit.  Acesta este motivul pentru care a apărut Anti-Monopoly. Jucătorii aveau rolul de a fi lucratori federali ce aduc interdicții asupra fiecarei afaceri monopolizate pentru a putea aduce înapoi proprietățile și bunurile pierdute.

Bineînteles, jocul s-a schimbat de atunci astfel că în 1986, când a apărut pe piață Anti-Monopoly 2 – diferența majoră era că jucătorul putea sa fie competitor sau monopolist. Această versiune seamănă foarte mult cu jocul Anti-Monopoly de astăzi –  în acest joc monopoliștii trebuie să aibă în proprietate cel puțin două imobile pentru a cere chirii foarte mari și pentru a putea construi case, în timp ce competitorii trebuie să taxeze rivalii cu chirii mici, ceea ce le dă dreptul să aducă schimbări clădirii ori de câte ori doresc.


Pachetul Anti-Monopoly conține:

  • 28 de cărți – drept de proprietate
  • 25 de cărți – competitor
  • 25 de cărți – monopolist
  • Tablă de joc
  • 6 pioni
  • 50 de clădiri
  • Zaruri
  • Bancnote
  • Regulament de joc

Număr jucători recomandat: 2 – 6 pers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *