Desene cretă pe asfalt – o distracție pentru copiii de toate vârstele

Desene cretă pe asfalt: creta nu este doar pentru a mâzgăli, ci poate fi o modalitate excelentă de a scăpa de plictiseală, altfe spus, de a-ți ține pe copii ocupați într-o duminică după-amiază liniștită. În plus, activitatea în sine este foarte benefică pentru dezvoltarea lor educațională. În acest articol vă oferim cele mai inspirate idei de desene de cretă pe care cei mici le vor îndrăgi negreșit.

Creta este un material netoxic pentru copii, deoarece este făcută din carbonat de calciu sau gips. Totuși, este întotdeauna o idee bună ca cei mici să se spele pe mâini după ce au folosit creta pe trotuar. Acest lucru este valabil mai ales dacă au pielea sensibilă sau sunt predispuse la alergii.

Acestea fiind spuse, sunteți gata să transformați trotuarul într-o sală de clasă interactivă sau într-o pânză de pictură ce de abia așteaptă să fie preschimbată într-o adevărată operă de artă? Dacă tocmai ați răspuns afirmativ, atunci alegeți pentru copii câteva dintre ideile noastre preferate, sau pe toate! Iată care sunt acestea:

Labirint cu cretă de numărare: dacă doriți să vă ajutați copiii să dezvolte abilități de calcul și conștientizare spațială, atunci un labirint de numărare este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Creați un labirint cu puncte numerotate, astfel încât copiii să-și poată număra drumul prin el. Îi poți recompensa cu o surpriză la final dacă vrei să le dai un plus de motivație.

Fețe amuzante: încurajați-l pe cel mic să creeze un autoportret, un portret al tău sau al sorei/fratelui. Această idee vă va oferi ore întregi de distracție și multe râsete.

Sesiune fashion: încurajează jocul imaginativ al celui mic trasând conturul copilului tău cu cretă pe trotuar și invitându-l apoi să-și creeze o ținută complet nouă din crete de diferite culori. El se poate îmbrăca, spre exemplu, în personajul preferat – poți chiar să îi dai sfaturi pentru a-l ajuta. De exemplu, îi poți cere să se îmbrace în astronaut sau batman.

Pictura de cuvinte cu apă: desenați câteva imagini sau cuvinte și, în loc să utilizați vopsea cu cretă pentru trotuar, cereți-i copilului să folosească apă pentru a urmări desenele cu cretă. această activitate este perfectă pentru copiii mai mici deoarece îi ajută să-și exerseze scrierea literelor și controlul mișcării fine.

Șabloane cu cretă: încercați să utilizați șabloane pentru a crea litere, cuvinte sau forme și cereți-le micuților să le completeze cu cretă. Aceste șabloane îi vor ajuta pe copii să se concentreze pe formarea literelor.

De-a v-ați-ascunselea cu litere

Aceasta este una dintre ideile noastre preferate de desene cretă pe trotuar. Dacă vrei să introduci ceva diferit, atunci de ce să nu ascunzi în curtea ta obiecte care corespund unor sunete diferite de litere? Apoi, copiii vor trebui să le găsească și să le potrivească cu litera corectă scrisă cu cretă.

Grilă alfabetică: o grilă alfabetică poate fi surprinzător de versatilă atunci când vine vorba de învățare. Având o grilă cu litere ale alfabetului, puteți juca jocuri care implică recunoașterea literelor, ortografie și asociere de cuvinte.

Scara familiilor de cuvinte: creați o formă de scară pe trotuar și scrieți diferite familii de cuvinte pe fiecare treaptă a scării. Copiii vor sări de-a lungul scării în timp ce rostesc cuvintele cu voce tare, întărindu-și în acest fel abilitățile fonetice și făcând sport totodată.

Potrivire cu litere mari și mici: pentru această activitate distractivă, veți scrie perechi de litere mici și mari, pentru ca cei mici să le potrivească. Ei pot face acest lucru folosind creta de trotuar pentru a desena o linie între litere.

Sperăm că v-au plăcut ideile noastre și că veți petrece duminici în familie de neuitat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *