Rechizite școlare pentru copii de la 7 la 10 ani

Rechizite școlare: dacă ai un copil cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, știi că cumpărăturile pentru noul an școlar sunt o adevărată provocare. În primul rând, fiecare copil are preferințe specifice în ceea ce privește rechizitele școlare, iar tu, ca de fiecare dată vrei să te asiguri că are tot ce îi trebuie pentru un start reușit.  Din fericire, în magazinul e-Rechizite.ro există o gamă variată de rechizite, pentru toate vârstele, care îl vor face pe copilul tău entuziasmat să înceapă școala.

Când vine vorba de rechizite școlare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, este important să înțelegem nevoile unice ale acestei grupe de vârstă. În această etapă, copiii cresc și se dezvoltă rapid, atât fizic, cât și psihic și, în consecință, devin din ce în ce mai independenți și mai curioși cu privire la lumea din jurul lor. Iată câteva caracteristici cheie ale acestei grupe de vârstă de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați rechizite școlare:

Dezvoltare fizică

La această vârstă, copiii sunt mai coordonați și au abilități motorii mai bune decât aveau când erau mai mici. De asemenea, cresc rapid, așa că este important să alegeți rechizite școlare potrivite pentru ei. De exemplu, ghiozdanul trebuie să fie suficient de mare pentru a rezista la cantitatea mare de cărți și rechizite, însă nu atât de mare încât să fie greu de transportat. Încălțămintea pentru școală trebuie să fie confortabilă deoarece copiilor le place să alerge și să se joace în timpul pauzei și în orele de gimnastică.

Dezvoltare cognitivă

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani își dezvoltă gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. De aceea, luați în considerare să le cumpărați propriul set de markere sau creioane colorate sau un caiet special pe care să îl folosească pentru temele pentru acasă.

Dezvoltare socială și emoțională

La această vârstă, copiii devin din ce în ce mai conștienți de semenii lor și de locul lor în ierarhia socială. De aceea, aceștia sunt mai interesați să-și facă prieteni noi și să participe la activități de grup. În acest sens, este important să alegeți rechizite școlare care să le permită să-și exprime individualitatea și creativitatea, în timp ce au aceleași preferințe precum colegii lor. De exemplu, le poate plăcea să aleagă un rucsac cu personajul lor preferat din desene animate sau un caiet cu copertă colorată, exact ca al colegului de bancă.

Rechizite școlare de papetărie esențiale

Când vine vorba de rechizite școlare pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani, articolele de papetărie sunt esențiale pentru activitățile lor de zi cu zi. Iată care sunt rechizitele de papetărie obligatorii pe care fiecare școlar ar trebui să le aibă în ghiozdan:

Instrumente de scris

Pixurile, creioanele și radierele sunt cele mai importante instrumente de scris de care copilul va avea nevoie pentru școală. Pixurile sunt excelente pentru a scrie în diferite culori, în timp ce creioanele sunt ideale pentru a desena și pentru a lua notițe. Radierele sunt, de asemenea, esențiale, deoarece le permit elevilor să corecteze cu ușurință orice greșeală fără a fi nevoie să o ia de la capăt de fiecare dată când greșesc sau să facă mizerie.

Luați în considerare și achiziționarea de creioane mecanice deoarece sunt ușor de utilizat și nu trebuie ascuțite. în plus, markerele sunt excelente pentru evidențierea informațiilor importante din manuale și din caiete.

Caiete de diferite dimensiuni

Caietele sunt, de asemenea, o parte esențială a rechizitelor de papetărie care nu trebuie să lipsească din ghiozdan. Copilul va avea nevoie de caiete pentru a lua notițe și pentru  teme. Achiziționați caiete cu separatoare pentru a ajuta copilul să rămână organizat. Pe lângă caiete, cel mic va avea nevoie de coli de scris pentru teste.

Rechizite artă

Creioanele colorate și markerele sunt grozave pentru desen și colorat, în timp ce bețișoarele cu lipici sunt perfecte pentru a crea proiecte de artă. De asemenea, vă recomandăm să cumpărați foarfece, rigle și raportoare pentru orele de artă și matematică. Aceste rechizite artă îl vor ajuta pe școlar să-și completeze sarcinile și proiectele cu ușurință.

În concluzie, copiii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani se află într-un stadiu permanent de dezvoltare și sunt plini de curiozitate și entuziasm pentru învățare. De aceea, vă sfătuim să alegeți rechizitele potrivite pentru școală, pe care să le puteți completa la pe parcursul anului și astfel să-i pregătiți pe cei mici pentru un an școlar de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *